För vem?

Kom igång!

Boka en demo.

Vrid och vänd på en jDome!

Vi blir Camanio Care.


jDome och Bestic bildar ett nytt bolag.


Bestic är ett innovativt företag som erbjuder hjälpmedel för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Det grundades i Sverige 2004 av Sten Hemmingsson som var i behov av ett bra äthjälpmedel p.g.a. en polio-skada. Idag säljs produkten i 10 länder.

– Rent formellt köper jDome-bolaget upp Bestic, men vi betraktar detta som ett samgående med tydliga synergier, säger Henrik Norström, VD för Brighter Two och COO för Brighter.

Läs mer om jDome och Bestic.Glädje är en underskattad medicin!

Viljan att röra på sig, att komma ut och se sig omkring, besöka platser man längtar tillbaka till eller ställen man alltid velat besöka, är mänsklig. Men inte alla har den möjligheten. En av de största utmaningarna inom omsorgen är att kunna erbjuda meningsfulla aktiviteter och bidra till ökad kommunikation med anhöriga och personal. jDome® erbjuder virtuella miljöupplevelser som kan stimulera och motivera användare att träna hjärta och hjärna på ett tryggt och säkert sätt, utan att ens tänka på att de faktiskt tränar. Målet är att bidra till ökad kvalitet i verksamheten både för användaren och personalen.

Se Malou von Sivers testa jDome BikeAround i TV4’s ”Malou efter tio”. 

 

Såhär säger ett par av våra användare:

Gunilla Woxlin från Nordanstig: “Det här hjälpmedlet är relationsskapande och har startat samtalsområden och nyfikenhet långt mer än vi hade förväntat oss.”

 

Johanna Lillerskog, Tibro kommun: ”Vi vill att jDome BikeAround skall vara för hela äldreomsorgen! Oavsett om man har en demenssjukdom eller ej så är det trevligt att ta en cykeltur genom barndomens kvarter eller längs barnbarnets gata i New York. Därför har kommunen valt att placera lösningar på samtliga kommunens äldreboenden och den öppna verksamheten Äldrecentrum.”

Fler referenser hittar du här.


En skärm man ”kliver in i”.

Idén bakom jDome® är utvecklad av den tekniska innovatören John Nilsson och har sitt ursprung i dataspelsindustrin. Den består av en dator kopplad till en projektor som projicerar bilder från ett spel eller en film på en stor skärm som omsluter betraktaren, en ”dome”. Aktiveringsstationen jDome® BikeAround™ bygger på jDome-skärmen kopplad till en träningscykel och Googles karttjänst Google Street View.

 

Att sitta på stolen med fötterna på tramporna och händerna på styret ger användaren känslan av att befinna sig, och cykla runt i, den omgivning som visas på skärmen. Med på resan följer sedan vårdpersonal eller anhöriga och ställer frågor om platserna som besöks för att stimulera till kommunikation (talad eller annan). Målet är ökad patientnytta, ökad samvaro och förhöjd vård- och livskvalitet och att jDome® BikeAround™ ska fungera som en mötesplats som man söker sig till för stimulans, aktivering och samtal som gör vardagen lite bättre och lite roligare.

 

Se videon så får du veta mer, bland annat vad Googles chefsordförande Eric Schmidt säger om jDome BikeAround på 2015 års Zeitgeist.