Vill du veta mer?


jDome® BikeAround™ är ett hjälpmedel som med hjälp av innovativ teknik aktiverar både hjärta och hjärna på ett tryggt och säkert sätt.


Att virtuellt besöka olika platser från barndomens kvarter till att utforska resmål jorden runt, är otroligt spännande för alla. Det väcker historier till liv och stimulerar både till samtal och motion.

 

Ta del av kvalitativa rapporter, synpunkter från användare eller ta diskussionen vidare om hur vi jobbar för att hjälpa till med implementering? Registrera dig i formuläret så håller vi kontakten!
Om jDome.

Med runt 180,000 demensdrabbade i Sverige är en av de största utmaningarna inom äldreomsorgen att erbjuda meningsfulla aktiviteter och ökad kapacitet att till exempel kunna prata med sina anhöriga och personal om livet och olika minnen. Det gäller inte bara demensdrabbade utan alla inom äldreomsorgen.

jDome® BikeAround™ är ett aktiveringshjälpmedel där användaren kan cykla och navigera i Google Street View som projiceras på en omslutande skärm. På så sätt stimuleras både hjärnan och kroppen, samtidigt som användaren får en social upplevelse genom att berätta om sin barndom eller andra minnen för personal eller anhöriga

Vi jobbar med att fylla på med mer information på vår hemsida, men så länge kan du kika på filmen med klipp bland annat från TV-nyheter och intervju med grundaren och uppfinnaren John Nilsson. Klicka på spelaknappen i bilden till höger!

Mer information och länkar hittar du även på vår gamla hemsida läs mer.

Läs mer


Nyttiga Exempel.Nätverket Hälsans nya verktyg hjälper beslutsfattare inom vård och omsorg att upptäcka digitaliseringens möjligheter genom att bidra med kunskap, inspiration och möten. Vill du läsa mer om hur Hälsans nya verktyg beskriver nyttan med jDome BikeAround? Klicka här.

Swedish ICT är värd för den ideella föreningen Hälsans nya verktyg. Verksamheten finansieras av VINNOVA, SICS Swedish ICT, Norrköpings kommun, Linköpings kommun och Region Östergötland. Om du vill läsa mer om Hälsans nya verktyg och kanske bli medlem så hittar du hemsidan här.